søndag 17. januar 2010

Den nifse styreformannen

Borettslaget Åsbråten på Holmlia var til tider velholdt. Selv om det var sparsomt med dugnader for etniske nordmenn og utlendinger. En av blokkene hadde vært mer kreative enn de andre, og inviterte alle nyinnflyttede utlendinger til innvielsesfest. På denne festen måtte fremmedspråkelige velge en matrett fra sitt opprinnelige lands meny og servere den til de andre beboerne. Etter god mat og drikke, og med alle i gemyttelig stemning kom husordensreglene på bordet: Trappevask, dugnad, forhindring av søppel etc.

I vårt eget borettslag hadde flere utlendinger flyttet inn og ikke fått med seg det helt grunnleggende. Noe som irriterte styreformannen kraftig. Hun tegnet en tegning av en gris på to ben, og skrev en tekst: Kan dere TO GRISER PÅ TO BEN SE Å KASTE SØPPELET I RETT DUNK. Eller kanskje dere ikke kan det? DERE GRISER PÅ TO BEN.

Etter å ha sett plakaten vraltet jeg meg gryntende opp trappen til 4 etasje for å fortelle min mann, som også var fra utlandet, om hva vi ble betegnet som. Styreformannen ga seg ikke. En tyrkisk familie i 2 etasje dusjet til ugunstige tider etter hennes mening. De måtte få en lærepenge.

En dag var det tomt i 2 etasje. Naboen fra tredje etasje gikk forbi.

-Du veit at dem blei kasta ut. Dusja for mye veit du. Alt for mye. Det var hu styreformannen.

Styreformannen virket effektiv. Så effektiv at det var nifts. Og nifsere og nifsere skulle det bli.

(TO BE CONTINUED......)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar