torsdag 22. april 2010

En Clegg!

En smilende, besserwisser. Kledd i noe som minner en skoleuniform på en av de halvnakne skoleguttene med blå knær som en stadig treffers vintertider i England. Slik fremstår han: Nick Clegg. Underdog, som ingen, i hvert fall ikke engelsk media hadde regnet med. Hva sto det i en liten notis i lokalavisen: Gordon Brown snakket aldri om et mulig liv utenfor Downing Street 10, før etter en fatal såkalt TV-debatt på ITV. Jeg skriver såkalt, for den eneste som diskuterte var så vidt Nick Clegg. Reglene for opptreden var så mange at de kan sies å minne om Gamle Testamentet. Salen kunne ikke stille spørsmål. Spørsmålene var plukket og silt ut på forhånd. Opptreden skulle være akkurat så og lenge. Irritasjonen over den alltid like gispende og torske-aktige Gordon Brown var til å ta og føle på blant mine engelske venner. Litt mer oppstemte var de av David Cameron som stadig syntes å komme tilbake til sin ´sønn som døde i fjor´. Men i pub-humør ble en altså bare av nickers-aktige Nick Clegg. Dagen derpå hersket like usikre Obama-tider, som det gjorde rundt Obama valget.

For å sitere min indiske og meget kloke ektemann sa om Obama: ”Han fikk en farget rabatt”. Nick Clegg er ikke så farget akkurat. Tvert i mot. Men kanskje han har fått en ´usynlig-rabatt´. En rabatt fordi han ble oppdaget for sent. Det sies her i London at folk er politisk utslitt av Labour. For egen del er jeg bare eitrande forbanna fordi resten av Europa er trukket inn i en krig, det med stor sikkerhet kan sies at folk flest var både usikre på og uinteresserte i.

- Hva gjør dere med det da? De hadde jo faktisk ikke langdistansevåpen i Irak!

- Men nå ligger det bak oss. Nå må vi se fremover, sier mine engelske venner.

Så kommer en lang tirade om frigjøring av hijaber, og ta terrorister og sånn.

Det farlige med Clegg er at han messer det samme som Obama. De har funnet noen Harry Potter-ord: Change. Change. Change.

Det halvtdøsende media følger ikke opp og spør: Ok, men ´change´ til hva da? Hva er det du kan forandre som ingen andre kan.

Morsomt er det at alle politikere bruker det magiske ordet ´change´, og tror det skal åpnet velgerdøren.

Men det er noen nå få få dager igjen. Til mandag 6 mai og ´change´ eller ikke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar